Veze za Halkidiki iz Europe

18.4.2024

Velika većina putnika dolazi ovamo preko obližnje zračne luke u Solunu

Veze za Halkidiki iz Europe

Veze za Halkidiki iz Europe

Velika većina putnika dolazi ovamo preko obližnje zračne luke Solun (50 km od najbližih odmarališta), koja prima veliki broj letova iz cijele Europe. Druga najbliža zračna luka je Kavala (129 km od najbližih ljetovališta), ali ima znatno manje letova i stoga je skuplja.
Let do Soluna samo je prvi dio puta do mora. Ako ne unajmite automobil u zračnoj luci, do odredišta morate doći autobusom.

Prevoz od Soluna do Halkidikija
Uzet ćete autobus koji ide kroz središte grada, a zatim se zaustavlja na željezničkoj stanici i na nekoliko drugih mjesta prije nego što direktno iz grada krenete na Halkidiki.

Sve veze između Soluna i svih odmarališta na Halkidikiju osigurava jedina autobusna kompanija KTEL Chalkidikis. Prema grčkim standardima, ima vrlo preglednu web stranicu na kojoj možete provjeriti vozni red i kupiti kartu online.

Raspored vožnje na ktel-chalkidikis.gr
Online kupnja ulaznica na eticket.ktel-chalkidikis.gr
Prilikom pretraživanja ne zaboravite da je grad Thessaloniki na engleskom napisan kao "Thessaloniki".
Najčešći autobusi iz Soluna do odmarališta na najzapadnijem rtu Kasandre slijede rutu Nea Potidea – Afitos – Kalitea – Kriopigi – Polychrono – Chanioti – Pefkochori – Paliouri, gdje možete koristiti 10 do 12 veza dnevno tijekom ljetne sezone.
Gdje mogu pronaći autobusnu stanicu u Solunu?
U gradu postoje tri autobusne stanice, što može biti pomalo zbunjujuće. Sve veze za Halkidiki polaze s autobusne stanice KTEL Halkidikis u istočnom dijelu grada, kojom upravlja izravno autobusna kompanija.

Postoji li vlak od Soluna do Halkidikija?
Ne postoje željezničke veze od Soluna do Halkidikija. Željeznička stanica u Solunu je najveća željeznička stanica na Balkanu. Povezan je sa svim željezničkim postajama u Grčkoj i većinom u istočnoj Europi, poput Sjeverne Makedonije. Najčešći put je od Atene do Soluna.

Autom do Halkidikija
Udaljenost između Praga i ljetovališta Halkidikija je 1620 do 1660 km i vodi kroz 6 zemalja. Gotovo sve to možete proći autocestom, no granične kontrole, posebice između Srbije i Mađarske, te Grčke i Makedonije, mogu vas neugodno zadržati.
Općenito, očekujte ukupno vrijeme putovanja iz Praga između 17 i 20 sati.


Po cijelom poluotoku postoje uredi za iznajmljivanje automobila. Kako biste se divili prekrasnoj prirodi i okusili autentično grčko gostoprimstvo, morate iznajmiti automobil.
Nije neobično sresti toliko rent-a-boat-a koliko i rent-a-cara.
Za sportaše posvuda postoje iznajmljivanja bicikala koji vam omogućuju doista prekrasna putovanja.