Što možda niste znali o Sunshine Coastu

13.4.2023

Sunčana obala je najveće i najpopularnije bugarsko ljetovalište

Što možda niste znali o Sunshine Coastu

Sunny Beach je najveće i najpopularnije bugarsko ljetovalište, kako među domaćim stanovništvom tako i među turistima. To je vrlo živo mjesto koje se brzo razvija. Plaža je duga više od 8 km i prekrivena je finim i ugodnim pijeskom. Pristup vodi je postupan, što je dobro za obitelji s manjom djecom. Svojom čistoćom mogu se pohvaliti i lokalne plaže. Dobitnici su više puta Plave zastave. Plaže imaju ležaljke i suncobrane. Ljubitelji vodenih sportova ovdje će pronaći širok izbor različitih aktivnosti. Tu su i dva Aquaparka puna zabavnih tobogana i tobogana.

Prijevoz i gradski sadržaji

Međunarodna zračna luka Burgas nalazi se 30 km od Sunčevog brega. Postoje i redoviti autobusi od odmarališta do obližnjih sela na obali Crnog mora. Lako možete doći do Burgasa, Elenita, Svetog Vlasa ili Nesebara. Naravno, naselje ima i ljekarnu i polikliniku.

Klima i klima

Ljeto je blago vruće i osvježava ga hladan morski povjetarac. Zima je blaga, gotovo bez snježnog pokrivača, a proljeće je izuzetno lijepo. Jesen, koja traje do sredine prosinca, nije nimalo hladna, već ugodna i sunčana.

Zanimljivosti o Sunčanoj obali

Prije više od pola stoljeća, 1959. godine, prvi turist kročio je na plažu Sunčane obale. Bio je državljanin tadašnje Čehoslovačke i bio je iz Ostrave.

Između mora i obližnjeg planinskog klanca nastaju zračna strujanja, jedinstvena za ovo područje. Ovaj fenomen se naziva "ruža vjetrova" i znanstveno je dokazano da blagotvorno djeluje na ljudski organizam.

Sunčana obala ostaje jedno od rijetkih mjesta na Crnom moru gdje su pješčane dine prirodno formirane. U ovim dinama uspijeva više od 16 vrsta rijetkih biljaka.

Zabava i razgledavanje

Na Sunčanoj obali možete posjetiti puno kafića i restorana s tipičnom i ukusnom bugarskom kuhinjom. Tu je i bogat noćni život pun diskoteka i noćnih klubova. Tijekom ljetne sezone ovdje možete posjetiti koncerte, festivale i druga kulturna događanja. Također preporučujemo da posjetite obližnji povijesni grad Nessebar, koji je prepun povijesnih zgrada koje su tipične za primorski bugarski grad.