Proces kupovine u Turskoj

Kako se odvija odabir i naknadna kupnja nekretnine, postupak:

Pišite nam ili nas nazovite i razgovarat ćemo o vašem cilju. Savjetovat ćemo profesionalno i pošteno. Razgovarat ćemo o vašim zahtjevima, tehničkim parametrima kao što su veličina, lokacija itd. i zajedno odabrati nekretninu iz snova.

Također možete pogledati našu web stranicu WWW.MOJENEMOVITOSTUMORE.CZ i odabrati nekretninu iz naše ponude.

Odlučite kako želite vidjeti nekretninu. Imate mogućnost odabrati online obilazak u stvarnom vremenu ili osobni obilazak.

Ako odaberete osobno putovanje, mi ćemo se pobrinuti za vaš smještaj u Alanyi, organizirat ćemo transfer do zračne luke.

Organizirat ćemo posjete gradilištu gdje će naši stručnjaci osigurati da imate dovoljno vremena za odabir i donošenje odluke.

Nakon odabira određene nekretnine, pripremit ćemo ugovor o rezervaciji te ćete platiti naknadu za rezervaciju kako bismo mogli rezervirati nekretninu koju ste odabrali za Vas. Rezervacijska pristojba dio je kupoprodajne cijene i iznosi 2.000 €. Plaća se na račun u češkoj banci. Nakon toga se plaća depozit - nakon dogovora s investitorom i konzultacije s klijentom o mogućnostima financiranja, obično iznosi 20% prilikom potpisivanja ugovora. Slijedi raspored otplate.

Zatim se sastavljaju potrebni dokumenti (kupoprodajni ugovor, ugovor o pravnim uslugama, ugovor o skrbništvu).

Svi iznosi se čuvaju na escrow računu u Češkoj ili Turskoj.

Pripremit ćemo potrebne izjave za koje potpise treba ovjeriti češki bilježnik.

Slijedi prepis kod javnog bilježnika, upis u katastar nekretnina i izdavanje vlasničkog lista.

U slučaju kupnje na rate prijenos se odvija na isti način, razlika je u tome što se hipotekarni kredit vodi na ime Vašeg investitora. Nakon uplate posljednjeg obroka, služnost se briše i postajete 100% vlasnik nekretnine.

Što ću platiti osim gore navedenog?

Prilikom kupnje nekretnine i izdavanja Tapu potvrde o vlasništvu, provodi se vještačenje i to je dokument prema kojem se utvrđuju naknade i visina premije osiguranja i drugo.

Ako nekretnina nije rezervirana tijekom vašeg investicijskog boravka u Turskoj, usluge poput prijevoza do zračne luke i smještaja bit će naplaćene. Ukoliko se odlučite za naknadnu kupnju, vratit ćemo uplaćeni iznos.

Koliki će biti troškovi upravljanja nekretninom?

Ovisi o projektu, vrsti nekretnine i bogatstvu društvene infrastrukture.

Ako odaberete tip vile, obavijestit ćemo vas o naknadama za održavanje prilikom odabira željene vile.

Voda i struja se plaćaju po utrošku, ukoliko ne koristite nekretninu i nemate potrošnju energije neće biti plaćene.

Osiguranje imovine koštat će oko 120 €. Premija osiguranja ovisi o vrsti koju odaberete, Allianz je najskuplji, možete sklopiti puno ili samo obvezno osiguranje, ovisi o vrijednosti imovine i opreme u njoj... dobit ćete ponudu prema tome, ako slažem se, sve će biti učinjeno.

Energija je kod nas jeftinija nego u Europi, opet ovisi o tome koliko je članova kućanstva, koliko često palite klimu, koliki je posjed.

Također ćete platiti godišnju naknadu za održavanje (o tome smo vam rekli kada ste birali nekretninu). Godišnja naknada za održavanje uključuje usluge vezane uz rad kompleksa u kojem se nalazi vaša nekretnina, kao što su: održavanje bazena, čuvanje, šišanje trave i zelenila, popravak fasade zgrade, plaćanje struje u zajedničkim prostorijama i lifta i dr.

Godišnji zakonski porez na imovinu iznosi 1 tursku liru po m2.

Što ako kupujem praznu nekretninu ili nekretninu koju je potrebno popraviti?

Također ćemo se pobrinuti za namještaj. Predložit ćemo nekoliko varijanti koje ćemo poslati kao vizualizaciju, a zatim ćete odabrati cijenu i vrstu namještaja. Sve ćemo profesionalno montirati i urediti.

U slučaju potrebnog popravka, bilo većeg ili manjeg, preporučit ćemo stručnjaka i provjeriti njegov rad za vas.

Kako ćemo se brinuti o funkcioniranju vaše nekretnine nakon kupnje?

Mi ćemo se pobrinuti za prijenos vode i struje na vaše ime.

Ugovaranje osiguranja imovine za odmor je nešto što se podrazumijeva.

U sklopu naših NAKONPRODAJNIH USLUGA, mi ćemo se pobrinuti za rad i upravljanje vašom nekretninom u razdoblju u kojem nekretninu nećete koristiti za vlastite potrebe.

dobrodošlicu, smještaj, čišćenje i pranje rublja, također ćemo se pobrinuti za vašu rodbinu i klijente.

Ako želite ostati duže u Turskoj, također ćemo se pobrinuti za postavljanje dugoročnog boravka

Ako želite unajmiti automobil, to možete učiniti izravno u zračnoj luci putem aplikacije hoppygo.

Sve usluge se plaćaju, po uobičajenim cijenama u Turskoj na dan pružanja.

Tko će mi pomoći unajmiti nekretninu?

Vlasnici nekretnina koji su kupili preko našeg RK mogu BESPLATNO predstaviti svoju nekretninu kod nas na našoj web stranici.

Čuo sam da Mojenemovitostumore.cz ima portal spreman za klijente

Da, točno je. Cijenimo svakog klijenta, komuniciramo dugoročno i pomažemo u naknadnom upravljanju nekretninom. Mi nismo tvrtka koja vas mami na kupnju i na tome završava. Kao dokaz i nešto dodatno, kreirali smo PORTAL ZA KLIJENTE za naše klijente dostupan na clienti.mojenemovitostumore.cz, gdje možete upravljati svojom nekretninom - Portal za klijente dostupan vam je besplatno.

Najbolje želje

Cvetomir Zlatkovski